The White Bear Coffee podsumowuje letni sezon. W okresie wakacyjnym obowiązywała letnia karta, w której królowy mrożone kawy, lemoniady oraz rzemieślnicze lody i zimne desery. W menu pojawiło się także Cold Brew, czyli orzeźwiająca, przyjemnie chłodna kawa specialty. Powstała ona z ziaren specialty Kenya AA Top, macerowanych na zimno.
W okresie wakacyjnym sieć powiększyła się o nowy lokal franczyzowy. Kolejny Misiek otworzył się pod koniec czerwca przy ul. Kościuszki w Suwałkach. Obecnie na otwarcie czeka też piąty lokal własny marki w Białymstoku. Mieści się on przy ul. Liniarskiego.
Na tym jednak nie koniec, bowiem nowe kawiarnie powstaną także w Warszawie, Krakowie i Lublinie. Franczyzobiorcy są teraz na etapie poszukiwań odpowiednich lokalizacji.
Wakacje przyniosły także kilka sukcesów naszych baristów. W lipcu w kawiarni przy ul. Żelaznej w Białymstoku odbyły się regionalne eliminacje do Mistrzostw Polski Aeropress 2022, podczas których zwyciężył head barista sieci – Łukasz Dyszewski. W ostatnią sobotę sierpnia doszedł on również do półfinału zawodów w Warszawie.
Karolina Żylińska natomiast zdobyła tytuł Baristki Roku w Białymstoku w Plebiscycie Mistrzowie Smaku. Teraz zmierzy się w finale ze specjalistami od kawy z całej Polski.
Lato było intensywnym czasem także dla naszych franczyzobiorców. Kawiarnia w Giżycku obchodziła swoje pierwsze urodziny, a w Ostrowie Wielkopolskim odbył się cupping dla dziennikarzy i influencerów.
Białostockie Miśki uczestniczyły natomiast w dwóch edycjach pikniku kulinarnego Podlaskie Śniadanie Mistrzów. Oba wydarzenia przyciągnęły tłumy gości i były doskonałą okazją do promocji marki wśród lokalnej społeczności.