Z okazji Dnia Ziemi 22 kwietnia goście the White Bear Coffee w Białymstoku do swoich zamówień otrzymali sadzonki kawowca.
To nasza drobna inicjatywa, która ma zachęcić fanów Miśka do pomyślenia w tym dniu o roślinach, ekologii i wpływie, jakie codzienne działania wywierają na naszą planetę.
A co jako sieć robimy jeszcze w tym kierunku?
- dajemy fusom po kawie drugie życie – przekazujemy je firmie Fussy, która tworzy z nich peelingi i inne kosmetyki
- nasze kubeczki i opakowania nadają się do recyklingu – do czego gorąco zachęcamy wszystkich gości
- pozyskujemy kawę z odpowiedzialnych źródeł i wypalamy ją w rzemieślniczy sposób
- premiujemy gości, którzy zamawiają kawę na wynos we własnym kubku, obniżając jej cenę
- korzystamy z aplikacji stworzonych z myślą o niemarnowaniu żywności – użytkownicy pod koniec dnia mogą w nich zamówić nasze słodkości
I ciągle szukamy kolejnych obszarów, w których możemy być bardziej eko.