Kiedy myślimy o doskonałej filiżance kawy w kawiarni the White Bear Coffee, przychodzi nam do głowy jedno słowo: perfekcja. Perfekcyjny smak, aromat i wygląd to to, co definiuje kawę od Miśka. I właśnie tego rodzaju doskonałość chcemy przekazać naszym gościom. Dlatego szkolenie baristyczne to niezywkle ważny element otwarcia każdej nowej kawiarni franczyzowej. Tym razem w progach Palarni kawy the White Bear w Białymstoku gościliśmy baristów z Kalisza.
Szkolenie prowadził Head Barista Sieci Łukasz Dyszewski, który jest znany z tego, że nie uznaje kompromisów w kwestii jakości kawy. Dlatego to właśnie on podzielił się swoją wiedzą z zakresu: idealnego mielenia ziaren, przygotowania espresso, pienienia mleka, sztuki latte art oraz różnic między rożnymi odmianami kawy i metodami parzenia. Długie godziny praktyk, doskonalenia techniki i zdobywania nowej wiedzy przyniosło skutki. Bariści, którzy przejdą szkolenie w WBC są w pełni gotowi do obsługi gości na najwyższym poziomie.