Lato z Miśkiem w pełni! W kawiarniach króluje już nowe, letnie menu, pełne orzeźwienia, sezonowych dodatków i zaskakujących połączeń smakowych. Co goście the White Bear Coffee będą pić w te wakacje? Zapraszamy na przegląd!
Espresso TO NIC On Lemon – czyli dobrze znane espresso tonic w wersji z tonikiem smakowym On Lemon: czarny bez, rozmaryn, grejpfrut oraz imbir. Klasycznie połączenie wzbogacone dodatkowym posmakiem owoców i ziół z pewnością przypadnie do gustu osobom lubiącym niebanalne propozycje.
Cold Brew – kolejny Misiowy klasyk gatunku, czyli kawa specialty macerowana na zimno. W the White Bear Coffee można ją dostać w wygodnej, kapslowanej butelce, którą warto zabrać ze sobą w podróż czy na wycieczkę.
Orange matcha – to propozycja dla poszukujących zdrowych napojów, dostarczających nie tylko orzeźwienia, ale także wielu cennych witamin i minerałów. Świeżo wyciskany sok z pomarańczy to bowiem źródło witaminy C, a japońska matcha słynie z zawartości silnych przeciwutleniaczy. Dodatkowo, dzięki zawartości kofeiny, wykazuje działanie lekko pobudzające. Taki napój to prawdziwa bomba energetyczna i pomysł na smaczne nawodnienie podczas upałów.
Kokosowa ice matcha – a to nieco bardziej egzotyczna wersja znanej i lubianej matchy. Dodatek wody kokosowej nadaje japońskiej herbacie oryginalnego smaku, który idealnie komponuje się z lodem i listkami mięty.
Różowe ice latte – latte na lodzie zaparzone z rzemieślniczych ziaren, wysokiej jakości biała czekolada i słodki syrop malinowy. Ta kawa i deser w jednym z pewnością spodoba się miłośnikom małego co nieco w środku dnia. Chłodzi, dostarcza mnóstwa przyjemności i energii.
Frappe raffaello – czyli nieprzyzwoita ilość rozpusty w jednej szklance kawy! Zimne frappe z gałką rzemieślniczych lodów waniliowych, a do tego kokos i migdał. Czy można wyobrazić sobie lepsze połączenie w upalne popołudnie?
Lawendowy raf ice coffee – to wariacja na temat popularnej na wschodzie Europy raf coffee, czyli kawy ze śmietanką. Misiek dodał do niej lawendę i lód, dzięki czemu uzyskał naprawdę ciekawą w smaku i aromacie propozycję.
Ruby raf ice coffee – kolejna interpretacja raf coffee, tym razem wzbogacona o czekoladę ruby – o różowym kolorze i owocowym, lekko kwaśnym smaku. Kolor i charakterystyczny aromat różowej czekolady powstaje podczas obróbki ziaren kakaowca, z których jest wytwarzana. Co ciekawe, nie dodaje się sztucznych barwników ani substancji smakowo-zapachowych. To 100% natura.
Ice tea jaśminowa z yuzu – mrożona herbata jaśminowa z dodatkiem yuzu, czyli cytrusowego owoca pochodzącego z Azji Wschodniej. Wielkością zbliżony jest on do grejpfruta i posiada piękną, żółtą skórkę. Smak yuzu można opisać jako mieszankę limonki, mandarynki i grejpfruta, z subtelna nutą sosnową. Warto spróbować!
Ice tea czarna z borówką – kolejna mrożona herbata, tym razem wzbogacona o borówkę – cudowny smak i aromat lata. Dodatek cytryny, lodu i mięty sprawia, że napój ten idealnie sprawdza się podczas największych upałów.