Obok klasycznego menu, wraz ze zmianą pory roku, wprowadzamy też dodatkowe propozycje. Są one oparte na kawie z naszej rzemieślniczej palarni oraz sezonowych produktach i smakach kojarzących się z danym okresem. A zatem, jeśli wiosna, to pora na większe orzeźwienie, czyli lemoniady, drinki i shake’i. Co dokładnie zobaczymy w karcie kawiarni the White Bear Coffee? Zapraszamy na przegląd naszych miśkowych nowości!
Lemoniada kawowa ananas fiołek
To pysznie cytrusowy napój kawowy, którego bazą są syropy (w tym fiołkowy), nektar z ananasa i przecier z bananów. Do tego pobudzające espresso i kruszony lód. Wykończenie miętą, rozmarynem i suszonymi pomarańczami sprawia, że lemoniada prezentuje się naprawdę okazale. Oczywiście – smakuje równie dobrze.
Icematcha marakuja
To propozycja dla fanów zielonej, japońskiej herbaty w bardzo nowoczesnym wydaniu. Aloes, tonic ginger, matcha i syropy. A to wszystko na kruszonym lodzie z miętą i suszoną limonką. Takie połączenie na długo zapada w pamięć i świetnie nadaje się na poranny rozruch.
Shake kawowy banan arbuz
Wegański, słodki shake, który pobudza jak filiżanka małej czarnej? Proszę bardzo! Mleczko kokosowe, syrop arbuzowy, banan i lód. A do tego gwóźdź programu, czyli espresso doppio. Energia do działania gwarantowana.
Milkshake snickers – z kawą lub bez
A tak wygląda prawdziwa rozpusta! Bita śmietana, cudownie gęsty sos karmelowy, masło arachidowe z solą i lody waniliowe. Dekoracja z orzeszków ziemnych i kawałków batonika Snickers dopełnia tego słodkiego szaleństwa. Jeśli goście chcą, mogą poprzestać na wersji bezkofeinowej. Ale po co, skoro można dodać espresso?
Lemoniada kawowa
Nasza wiosenno-letnia klasyka gatunku. Kompromis między “chce mi się kawy” a “ale upał, muszę się czegoś napić!”. Syropy, kruszony lód i kawa przelewowa, wlewana bardzo delikatnie, dzięki czemu w szklance tworzą się warstwy. A na górę? Mięta i suszona limonka! Czy trzeba dodawać coś więcej?
Mohito kawowe mango
Świeże limonki, soczyste mango, mięta, kruszony lód, woda gazowana z przyjemnymi bąbelkami. A w dzbanuszku espresso, które wlewasz sam, kiedy masz na to ochotę! Najpewniej dopiero po pierwszym łyku tego orzeźwiającego, letniego szaleństwa.
Mohito kawowe z kwiatem czarnego bzu
A to kolejna wariacja mohito w naszym wydaniu. Tym razem zamiast mango mamy cudownie aromatyczny kwiat czarnego bzu. To połączenie idealnie komponuje się z kawą.
Rozemarine espresso tonic
Espresso doppio z cytrusowego ziarna. Wyrazisty tonic. Grejpfrut, lód, rozmaryn i mięta. A to wszystko przełamane delikatnością syropu różanego. Zaskakujące, pobudzające i bardzo smaczne połączenie.
Drink na białym winie (lub w wersji bez alkoholu)
Letnie wieczory i spotkania w gronie przyjaciół – przybywajcie! Na takie specjalne okazje proponujemy drinki na winach. W wersji białej mamy: wino półwytrawne, kruszony lód, tonik różany i cytrusy: grejpfrut, pomarańcza i cytryna. Udekorowane gałązką rozmarynu. Dla osób, które unikają procentów serwujemy wersję bez alkoholu.
Drink na czerwonym winie (lub w wersji bez alkoholu)
A to propozycja dla wielbicieli czerwonego wina półwytrawnego. Oprócz alkoholu znajdziemy tu tonic ginger, cytrusy, suszki grejpfruta i pomarańczy, a także dekorację z rozmarynu i tymianku. Bardzo aromatycznie, prawda? I znowu – dla tych, co są samochodem, odejmujemy procenty.
Zapraszamy!