– Dzięki współpracy z Pawłem Trzcińskim nasi partnerzy, ich zespoły oraz uczestnicy warsztatów mogą teraz uczyć się pod okiem jednego z najlepszych specjalistów w Polsce. Za sprawą jego wiedzy i zaangażowania szkolenia, które oferujemy franczyzobiorcom, zyskały unikalną wartość. Jesteśmy przekonani, że przełoży się ona na sukces każdej kawiarni pod szyldem Miśka – mówi Łukasz Kaliciński.
Ale to nie jedyna owocna współpraca, którą the White Bear Coffee nawiązało w 2024 roku. W kooperacji z Kasią Puławską (@onaciaglegotuje), popularną influencerką kulinarną, powstały autorskie desery w stylu fit i keto. Propozycje te przypadły do gustu gościom kawiarni dbającym o formę i zdrowy styl życia.
– Rok 2024 przyniósł ponadto rozwój sieci na rynku delivery. Kawę z dostawą można już kupić w Białymstoku, a do wdrożenia tego rozwiązania przygotowują się już kolejne miasta – dodaje współwłaściciel.
W ostatnich miesiącach the White Bear Coffee postawiło także na edukację i szerzenie wiedzy z zakresu franczyzy. Efektem jest cieszący się rosnącą popularnością podcast „Rozmowy o franczyzie”, powstający w ramach partnerstwa największą siecią restauracji sushi – KOKU Sushi.
– Impulsem do stworzenia podcastu były pytania, jakie zadawali nam przedsiębiorcy zainteresowani otwarciem lokalu w ramach sieci. Mimo że wizerunek franczyzy ciągle ewoluuje, to nadal spotkać można opinie i twierdzenia, które mają niewiele wspólnego z rzeczywistym obrazem funkcjonowania tego modelu biznesowego. Naszym celem stało się więc rozprawianie się z mitami na temat franczyzy i przekazywanie odbiorcom wyłącznie sprawdzonej i rzetelnej wiedzy – tłumaczy Łukasz Kaliciński.
Podcast porusza kluczowe zagadnienia związane z prowadzeniem biznesu, w tym m.in.: wyzwania i korzyści związane z tym modelem, najczęstsze obawy franczyzobiorców, analizy trendów rynkowych, wskazówki dotyczące zarządzania kawiarnią oraz doboru lokalizacji.
– Nasz zespół ekspertów zaprasza do dyskusji i wymiany poglądów, oferując platformę dla wszystkich, którzy chcą rozwinąć swoje firmy w oparciu o franczyzę. W 2025 roku planujemy kontynuować tę formułę, zapraszając kolejnych, inspirujących gości – podkreśla przedstawiciel sieci.