To już druga kawiarnia pod szyldem the White Bear Coffee w Suwałkach. Pod koniec kwietnia drzwi dla gości otworzył lokal przy ulicy Chłodnej 10 – w ścisłym centrum miasta. To lokalizacja chętnie wybieranej przez spacerowiczów i turystów, którzy odwiedzają Suwalski Park Krajobrazowy czy Wigierski Park Narodowy.
Zaledwie dwa lata od otwarcia pierwszej kawiarni franczyzowej w 70-tysięcznych Suwałkach, jej właściciele zdecydowali się na rozszerzenie działalności.
– Popularność the White Bear Coffee przeszła nasze najśmielsze oczekiwania. W ciągu roku tłumnie odwiedzają nas mieszkańcy Suwałk, w sezonie wakacyjnym dołączają do nich także turyści. Nasi goście doceniają wyjątkowy klimat, rzemieślniczą kawę i dobrą obsługę. Możemy śmiało powiedzieć, że obecnie jesteśmy jednym z najciekawszych miejsc na gastronomicznej mapie tego regionu – mówi Mateusz Hołubowicz, franczyzobiorca.
Oferta suwalskich kawiarni to kawy klasyczne i przelewowe, sezonowe menu, lemoniady, herbaty, soki oraz ciasta i słodkości. Nie zabrakło także kanapek, deserów śniadaniowych i rzemieślniczych lodów marki the White Bear Ice Cream. Do tego u Miśka można zaopatrzyć się w akcesoria do parzenia kawy, kosmetyki kawowe, miody, kubki i filiżanki.
– Suwalskie kawiarnie to doskonały przykład na to, w jaki sposób franczyzobiorcy the White Bear Coffee mogą szybko skalować swój biznes. Okres dwóch lat wystarczył, aby marka zyskała dużą rozpoznawalność i zdobyła stałe grono gości. Mamy nadzieję, że kolejni właściciele, tak jak Justyna i Mateusz, zdecydują się na ten krok – mówi Łukasz Kaliciński, współwłaściciel sieci.