W naszych kawiarniach właśnie pojawiło się Cold Brew. Czyli orzeźwiająca, przyjemnie chłodna kawa specjalty, idealna na wakacje! Powstała z ziaren specjalty Kenya AA Top – macerowana na zimno, pasteryzowana i filtrowana. W szklanej butelce z kapslem, więc ekologicznie. Gasi pragnienie, można ją wrzucić do torby i zabrać w podróż. A żeby tego było mało, to naprawdę mocno pobudza. Nasi goście są nią zachwyceni. I my także.
To proces, w którym zamiast zalewać kawę gorącą wodą, używa się wody o niskiej temperaturze. Może on trwać nawet kilkanaście godzin. W efekcie otrzymujemy kawę o niskiej kwasowości, słodką, aromatyczną, o wyższej zawartości kofeiny.
Specjalty coffee to kawa najwyższej jakości, dlatego to właśnie jej chcieliśmy użyć do Cold Brew. Kenya AA Top charakteryzuje się wspaniałym smakiem, pełnym różnych nut. Wyczujemy tam owoce tropikalne, wiśnie i kwiaty. Oznaczenie AA świadczy o tym, że ziarna są większe niż przeciętne, co dodatkowo wpływa na złożoność smaku i aromatu.